Respekt for tradition
Villa Saletta ligger i det fantastiske Toscana. Med en historie, der strækker sig tilbage til det 14. århundrede, er det fascinerende at opleve, hvordan tilgangen til vinproduktion både fornys men også sker i respekt for traditionerne.


State of art udstyr
Hos Villa Saletta har man investeret i state of the art udstyr og er således på forkant med moderne produktionsfaciliteter. Men dybest set vil man allerhelst lade det fantastiske druemateriale tale for sig selv, for vinene fra Villa Saletta holder nemlig enorm højt niveau, og har præcis den karaktér og finesse, der kendetegner områdets bedste vine.
Vine fra Villa Saletta
Beskrivelse af vinen
Chianti ringer bekendt i de flestes ører. God Chianti er vel essensen af Italien på flaske. Saletta stiler højt og laver Chianti på virkelig højt niveau. Det er naturligvis Sangiovese baseret, og klassiske noter af blomster, røde bær og hint af krydderier.
Vinen har fantastisk velafbalancerede bløde tanniner, som både fungerer som godt modspil til de fleste retter, men også blot som ”terapivin”. Saletta Chianti 2015 er ramt spot on, og det har mildest talt regnet ned med priser og flotte scores. Lagringspotentialet er snildt til 2025, men den drikker fantastisk nu.
Beskrivelse af vinen
Saletta Giuilia er resultatet af de bedste Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon druer fra 2 HA af Salettas bedste vinmarker. Ca 2.500 flasker
laves, hvilket vidner om et uhyre lavt udbytte. Til gengæld med en maksimal koncentration og akkuratesse i de få druer, der er tilbage på
stokkene efter den grønne høst.
Druerne sorteres ad 2 omgange manuelt. Den første gæring sker delvist på træ og stål, hvorefter lagringen på 70% nye fade i 20 mdr. udvikler Giulia til stor og kompleks vin. Missionen er ikke til diskussion. Giulia Saletta skal være stor ”Supertoscaner” med lagringspotentiale til +10 år i kælderen, men på samme tid skal den præstere og være drikkevenlig ved frigivelse.
Smagsnoterne afslører moden mørk frugt, hint af træ, lakrids, violer og klare noter af krydderier og tobak. Bør dekanteres ca. 1 time inden servering v. 15 grader.
Beskrivelse af vinen
Saletta kan med rette betegnes som ”Super Toscaner”. De franske druers indtog i Toscana har været en kæmpe succes, og især, når tålmodigheden tillader vinene at opnå en vis alder, ser man for alvor det store potentiale, der findes i mosten. Noter af læder, moden frugt, krydderier, kaffe, urter.
Saletta er husets flagskib. En ligelig fordeling af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, som er nøje udvalgt, lagres 12 mdr. på min. 50% nye franske barrique. Vinen har stor kompleksitet og drikkes bedst mindst 6 år efter høst. Saletta 2012 smager fremragende nu, og vil holde sig flot til mindst 2024 men sikkert længere.
Beskrivelse af vinen
Saletta Riccardo er Sangiovese på højeste niveau. Produktonen af de 2 HA er begrænset til 5.000 flasker for at sikre den maksimale koncentration i druerne. Druerne selekteres manuelt ad 2 omgange.
Efter endt gæring lagres mosten på primært nye fade i 225L og 500L. Referencen til stor Brunello er åbenlys med rygrad af Sangiovese. Koncentrationen i Riccardo Saletta er imponerende, og lagringspotentialet kæmpestort.
Klare noter af læder og tobak i næsen. Moden rød frugt pakket ind i silkebløde tanniner. Dekanter vinen 1 time inden servering v. 15 grader.