Villa Saletta

Se vine
Kontakt

Respekt for tradition

Villa Saletta ligger i det fantastiske Toscana. Med en historie, der strækker sig tilbage til det 14. århundrede, er det fascinerende at opleve, hvordan tilgangen til vinproduktion både fornys men også sker i respekt for traditionerne.

Medarbejder hos Villa Saletta
Villa Saletta

State of art udstyr

Hos Villa Saletta har man investeret i state of the art udstyr og er således på forkant med moderne produktionsfaciliteter. Men dybest set vil man allerhelst lade det fantastiske druemateriale tale for sig selv, for vinene fra Villa Saletta holder nemlig enorm højt niveau, og har præcis den karaktér og finesse, der kendetegner områdets bedste vine.

Besøg vingården

Vine fra Villa Saletta

Beskrivelse af vinen

Chianti ringer bekendt i de flestes ører. God Chianti er vel essensen af Italien på flaske. Saletta stiler højt og laver Chianti på virkelig højt niveau. Det er naturligvis Sangiovese baseret, og klassiske noter af blomster, røde bær og hint af krydderier.

Vinen har fantastisk velafbalancerede bløde tanniner, som både fungerer som godt modspil til de fleste retter, men også blot som ”terapivin”. Saletta Chianti 2015 er ramt spot on, og det har mildest talt regnet ned med priser og flotte scores. Lagringspotentialet er snildt til 2025, men den drikker fantastisk nu.

Se vinpræsentation

Beskrivelse af vinen

Saletta Giuilia er resultatet af de bedste Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon druer fra 2 HA af Salettas bedste vinmarker. Ca 2.500 flasker
laves, hvilket vidner om et uhyre lavt udbytte. Til gengæld med en maksimal koncentration og akkuratesse i de få druer, der er tilbage på
stokkene efter den grønne høst.

Druerne sorteres ad 2 omgange manuelt. Den første gæring sker delvist på træ og stål, hvorefter lagringen på 70% nye fade i 20 mdr. udvikler Giulia til stor og kompleks vin. Missionen er ikke til diskussion. Giulia Saletta skal være stor ”Supertoscaner” med lagringspotentiale til +10 år i kælderen, men på samme tid skal den præstere og være drikkevenlig ved frigivelse.

Smagsnoterne afslører moden mørk frugt, hint af træ, lakrids, violer og klare noter af krydderier og tobak. Bør dekanteres ca. 1 time inden servering v. 15 grader.

Se vinpræsentation

Beskrivelse af vinen

Saletta kan med rette betegnes som ”Super Toscaner”. De franske druers indtog i Toscana har været en kæmpe succes, og især, når tålmodigheden tillader vinene at opnå en vis alder, ser man for alvor det store potentiale, der findes i mosten. Noter af læder, moden frugt, krydderier, kaffe, urter.

Saletta er husets flagskib. En ligelig fordeling af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, som er nøje udvalgt, lagres 12 mdr. på min. 50% nye franske barrique. Vinen har stor kompleksitet og drikkes bedst mindst 6 år efter høst. Saletta 2012 smager fremragende nu, og vil holde sig flot til mindst 2024 men sikkert længere.

Se vinpræsentation

Beskrivelse af vinen

Saletta Riccardo er Sangiovese på højeste niveau. Produktonen af de 2 HA er begrænset til 5.000 flasker for at sikre den maksimale koncentration i druerne. Druerne selekteres manuelt ad 2 omgange.

Efter endt gæring lagres mosten på primært nye fade i 225L og 500L. Referencen til stor Brunello er åbenlys med rygrad af Sangiovese. Koncentrationen i Riccardo Saletta er imponerende, og lagringspotentialet kæmpestort.

Klare noter af læder og tobak i næsen. Moden rød frugt pakket ind i silkebløde tanniner. Dekanter vinen 1 time inden servering v. 15 grader.

Se vinpræsentation

Brug for rådgivning?

Vi har solid erfaring i at lave løsninger, der giver samlet god værdi for den enkelte kunde. Det starter ikke med at vælge vinen. Det starter med at få et indtryk af hvilken profil din virksomhed har. Og hvilket signal I gerne vil levere. Hvem er målgruppen, og hvor modig kan vi være i valg af løsning. Giver det mere værdi at aflevere et par flasker rosé til sommer end rødvin til vinter? Vil magnum hvidvin overraske og skabe stor opmærksomhed? Eller skal det være en enkelt eksklusiv drikkemoden Barolo? Hvad vil den oplevede merværdi af en fed emballage være? Og kan vi med fordel planlægge 1-2 mdr. frem og dermed sikre helt andre muligheder på både emballage og logistik? Det behøver ikke være raketvidenskab at få mere værdi for samme budget. Vi har stor erfaring, og kender både de sjove løsninger, men også de mest normale faldgrupper. Rådgivning koster ikke noget – vi elsker nemlig at se vores kunder have succes.

Kontakt os