Dehesa de los Canoni gos

Stor succes på 3. generation

Dehesa de los Canonigos er beliggende i hjertet af Ribera del Duero. Ikke langt fra Pesquera og med så prominente naboer som Vega Sicilia og Hacienda Monasterio. I mange år var Dehesa de los Canonigos fast leverandør til netop Vega Sicilia, men for ca. 25 år siden besluttede familien Sanz selv at producere vin. Det gør de nu med stor succes på 3. generation, og Bodegaen ledes i dag af søskendeparret Iván og Belén.

Søskendeparret

Ivan er ansvarlig for den generelle drift, mens Belén er én af Spaniens skarpeste kvindelige ønologer. Og man må sige at råmaterialet, som Belén har at arbejde med er i orden. Netop derfor er filosofien på Dehesa de los Canonigos at lave ærlig vin, hvor frugten får lov at dominere i forening med den rette fadlagring. Iván og Belén har begge en kompromisløs tilgang til vinproduktionen, og det gennemsyrer hele Bodegaen at kun det bedste får lov at blive frigivet fra Dehesa de los Canonigos.

Besøg vingården

Vine fra Dehesa de los Canonigos

Beskrivelse af vinen

Årgang 2016 var et sublimt år i Ribera del Duero, hvor kvaliteten generelt var virkelig flot. Dehesa de Los Canonigos var meget tilfredse og bodegaens Crianza kandiderer til den bedste frigivelse til dato. Næsen er fyldt med dyb lækker mørk frugt, noter af vanilje, træ, kakao
og en anelse krydderier. I munden er det fortsat den flotte frugt, der dominerer. De klassiske chokolade og kakaonoter i Tempranillo druen findes naturligvis, men forvent at blive tæppebombet med nuancer på den helt rigtige måde. Der er masser af potentiale, men vi synes, den skal drikkes ung. Så af med proppen, køl til 14-15 grader og frem med de store Tempranillo glas. Den er ramt spot on!

Se vinpræsentation

Beskrivelse af vinen

Siden 2009, som var første frigivelse af Solideo Reserva er kvaliteten kun steget. Missionen er at lave stor vin, som er designet til et længere liv, men også smager godt allerede efter 4-5 år. Kompleks og dybe lag af mørk chokolade, mørke bær, vanilje, kaffe, mint, og krydderier. Et snert af kamfer. Tanninerne er markante, men venlige. 2015 er ramt lige i øjet, og præsterer på virkelig højt niveau.

Vi anbefaler at dekantere vinen på karaffel 1 time før servering i store glas v. ca. 14 grader. God fornøjelse

Se vinpræsentation

Beskrivelse af vinen

Årgang 2016 var et fremragende år i Ribera del Duero. Dehesa de los Canonigos frigiver hvert år et meget begrænset antal flasker Seleccion Especial, som kun tappes på magnum flasker, og kun hvis årgangen holder højt niveau. Seleccion Especial 2016 er dyb og intens. Frugten dominerer og her er klare noter af især lakrids og kakao. Årgang 2016 vil have potentiale til mindst 10 års lagring, og magnumflasken fordrer generelt en bedre lagring. Vi er dog af den overbevisning, at Tempranillo har en unik evne til at fremstå helt overdådig som ung, så vent ikke for længe. Oplevelsen er stor allerede nu. Serveres ved 14-15 grader i store glas. Vinen vinder ved dekantering 1-2 timer inden servering.

Se vinpræsentation

Beskrivelse af vinen

Det hører til sjældenhederne, at Dehesa de Los Canonigos frigiver en Grand Reserva. Kun i exceptionelt gode år laves maksimalt 5.000 flasker, som lagres 36 måneder på barrique. Herefter 5 år i flasken inden det vurderes, om Grand Reserva slipper gennem nåleøjet. Man er således gået fra årgang 2001 til 2010. 2010 var et sublimt år i Ribera del Duero og hos Dehesa de los Canonigos. Hagl tog desværre en del af udvyttet, men selvom Dehesa mistede op mod 40% af druerne blev kvaliteten fantastisk.

Grand Reserva 2010 byder på et overflødighedshorn af nuancer i næsen. Klassiske sorte og røde bær noter, kakao, gran, mentol og fine krydderier. Det er Tempranillo på øverste hylde med finesse. Designet til et langt liv. Drik nu og frem til 2035. Dekanteres inden servering.

Se vinpræsentation

Brug for rådgivning?

Vi har solid erfaring i at lave løsninger, der giver samlet god værdi for den enkelte kunde. Det starter ikke med at vælge vinen. Det starter med at få et indtryk af hvilken profil din virksomhed har. Og hvilket signal I gerne vil levere. Hvem er målgruppen, og hvor modig kan vi være i valg af løsning. Giver det mere værdi at aflevere et par flasker rosé til sommer end rødvin til vinter? Vil magnum hvidvin overraske og skabe stor opmærksomhed? Eller skal det være en enkelt eksklusiv drikkemoden Barolo? Hvad vil den oplevede merværdi af en fed emballage være? Og kan vi med fordel planlægge 1-2 mdr. frem og dermed sikre helt andre muligheder på både emballage og logistik? Det behøver ikke være raketvidenskab at få mere værdi for samme budget. Vi har stor erfaring, og kender både de sjove løsninger, men også de mest normale faldgrupper. Rådgivning koster ikke noget – vi elsker nemlig at se vores kunder have succes.

Kontakt os