Bodegas Y Viñedos Milénico

Kompromisløs tilgang til vinproduktion

Milénico er beliggende i hjertet af Ribera del Duero i området omkring Pesquera, hvor verdensberømte vingårde som Vega Sicilia og Dominio de Pingus for alvor har sat området på verdenskortet. Milénico ejer egne marker og har en kompromisløs tilgang til vinproduktion. Ingen brug af sprøjtemidler, og gamle vinstokke sikrer et uhyre lavt udbytte. Milénico har 6 små parceller med Tempranillo druer, der i den grad udtrykker det unikke terroir, som skråningerne ved Duero floden er så berømt for.

Solidt råmateriale

Det væsentligste i vinproduktion er ubetinget et solidt råmateriale, og her har Milénico et fremragende udgangspunkt for at lave stor vin. Markerne har været i familiens eje i generationer, og tidligere har man solgt druerne til omkringliggende producenter. Ambitionerne til egen vinproduktion er imidlertid store, og en ny spiller med meget højt til loftet har for alvor meldt sig på scenen i Ribera del Duero.

Besøg vingården

Vine fra Bodegas Y Viñedos Milénico

Beskrivelse af vinen

Dos Mundos understreger præcis det udtryk, der har gjort Tempranillo så eftertragtet. Ungdommelig frugt og 12 mdr på barrique. Den skyder, og den skyder med skarpt. Masser af intens frugt i næsen. Klassiske noter af kakao, mørke bær, snert af vanilje og krydderier. Dos Mundos 2016 vil præstere på topniveau mindst frem til 2024 men sikkert længere.

Tempranillo tager sig specielt godt ud lidt køligere end mange andre vine. Server vinen ved 14-15 grader og oplev hvordan frugten vil stå knivskarpt, allerhelst i et stort Riedel Syrah eller Tempranillo glas. Dekantering 1-2 timer inden servering vil kun gavne vinen

Se vinpræsentation

Beskrivelse af vinen

Signaturvinen hos Milénico og genstand for enorm opmærksomhed.
Lavt udbytte fra de op til 100 år gamle vinstokke på de sydvendte skråninger. Alt sorteret manuelt således kun de allerbedste druer klarer selekteringen. Lagret på nye franske barriques i 22 mdr. inden flaskelagring.

Milénico 2013 er stor Tempranillo, som bekender kulør så snart den hældes i glasset. En umiskendelig dyb og nuanceret næse, hvor chokolade, modne bær, læder, krydderier, kakao og vanilje bomber løs. I munden er Milénico fløjlsblød og elegant, men fine tanniner afslører også en vin, der har et stort gemmepotentiale i kælderen.

Årgang 2013 kan drikkes med stor fornøjelse nu og frem til 2025, men sikkert mange år mere.

Se vinpræsentation

Beskrivelse af vinen

Valdepila 2015 kunne være taget ud af drejebogen til succesfulde Tempranillo vine. Hentet fra sydvendte skråninger tæt på Duero floden og med et enormt lavt udbytte på 3500 kg pr. ha. Alt høstet manuelt i små 15kg kasser, håndsorteret ad 2 omgange og 12 mdr. fadlagring på både nye og brugte barrique. Med andre ord, opskriften på stor, men stadig let drikkelig Tempranillo fra Ribera del Duero.

Valdepila er et enormt lækkert glas Tempranillo, der har fået stor opmærksomhed i hele processen. 2015 leverede på højt niveau i Ribera del Duero, og en beskeden mængde nedbør tvang rødderne til at søge dybt efter næring, hvilket giver vine med masser af karakter.

Det er klassisk Tempranillo i både næse og mund – men det er stor Tempranillo, og det fungerer fremragende. Holder let i kælderen til 2023, men smag løbende. 14-15 grader og store glas.

Se vinpræsentation

Brug for rådgivning?

Vi har solid erfaring i at lave løsninger, der giver samlet god værdi for den enkelte kunde. Det starter ikke med at vælge vinen. Det starter med at få et indtryk af hvilken profil din virksomhed har. Og hvilket signal I gerne vil levere. Hvem er målgruppen, og hvor modig kan vi være i valg af løsning. Giver det mere værdi at aflevere et par flasker rosé til sommer end rødvin til vinter? Vil magnum hvidvin overraske og skabe stor opmærksomhed? Eller skal det være en enkelt eksklusiv drikkemoden Barolo? Hvad vil den oplevede merværdi af en fed emballage være? Og kan vi med fordel planlægge 1-2 mdr. frem og dermed sikre helt andre muligheder på både emballage og logistik? Det behøver ikke være raketvidenskab at få mere værdi for samme budget. Vi har stor erfaring, og kender både de sjove løsninger, men også de mest normale faldgrupper. Rådgivning koster ikke noget – vi elsker nemlig at se vores kunder have succes.

Kontakt os