Kvalitetsvin i Ribera del Duero området
Bodegas Lagar Isilla producerer kvalitetsvin i Ribera del Duero området, som i dag er Spaniens førende vindistrikt. Huset er familieejet og startede i 1995. Udover Bodegas Lagar Isilla, ejer familien også en særdeles velbesøgt restaurant i Arrandas bymidte. Dybt nede under restauranten findes en historisk vinkælder som stammer tilbage fra det 1500 århundrede. Selve produktionen af vinen foregår i den lille landsby La Vid, som ligger 18 km. fra Arranda. Her danner moderne produktionsfaciliteter rammen for de ca. 250.000 flasker, der årligt produceres på Bodegas Lagar Isilla.
Kvalitet i højsæde
Filosofien er at holde produktionen på et niveau, hvor kvalitet altid skal være i højsædet og de bedste faciliteter skal danne rammen om produktionen. Familien har en uhyre ambitiøs tilgang til vinproduktionen. Ca. halvdelen af de 40 Ha er beplantet med stokke fra 60 til 95 år hvilket giver særdeles gode forudsætninger for intense vin på Tempranillo druen. Alt på Lagar Isilla høstes manuelt og selektering foregår på 2 borde, hvor først grovsorteringen af klaserne finder sted, og herefter bliver de enkelte druer nøje vurderet. En møjsommelig og dyr affære, men medvirkende til at håndhæve det høje niveau år efter år.
Vine fra Bodegas el Lagar de Isilla
Beskrivelse af vinen
Langa de Duero er dybest set en stor kærlighedserklæring til Tempranillodruen. Stokkene er 80-90 år gamle, hvilket giver en reduceret mængde druer. Til gengæld er intensitetenfantastisk, og da rødderne over tid har søgt dybt efter næring, giver det nogle flotte mineralske noter.
Den overordnede filosofi hos Lagar Isilla er altid druer før fad. Den intense most fra de små jordlodder 900 meter over havet skal kun lagres på fadi det omfang friskheden og intensiteten i frugten er forrest.
Noterne er Ribera, når det er bedst. Mørke bær, chokolade, kaffe, snert af vanilje, balsamiske noter og mineralitet. Vinder på 1 times dekantering. Serveret ved 14 grader.
Beskrivelse af vinen
Uhyre intens enkeltmarksvinlavet på 90 år gamlestokke. Intensiteten er fantastisk, og da rødderne over tid har søgt dybt efter næring, giver det nogle flotte mineralske noter.
Den overordnede filosofi hos Lagar Isilla er altid druer før fad. Den intense most fra de små jordlodder 900 meter over havet skal kun lagres på fad i det omfang friskheden og intensiteten i frugten er forrest. Noterne er Ribera, når det er bedst.
Mørke bær, chokolade, kaffe, snert af vanilje, balsamiske noter og mineralitet. Vinder på 1 times dekantering. Serveret ved 14 grader.
Beskrivelse af vinen
3 små jordlodder. Vinstokke med mere end 100 år på bagen. Rygraden til Lagar Isillas nye topvin Peñalobos er skræmmende flot. Høstudbyttet er sølle 800-1000 kg pr. HA. Niveauet er tårnhøjt i Peñalobos. Årgang 2016 vil ganske givet have et meget langt liv foran sig, hvis man da kan vente så længe. Den samlede produktion mellem 2000-3000 flasker forslår nemlig slet ikke efterspørgslen.
Voldsom intens næse med stor frugt, navnlig sorte bær. Det er absolut nødvendigt med iltning, hvis vinen åbnes inden 2025. Tanninerne afslører en vin, som vel smager godt ung, men vil have en stejl positiv udvikling frem til 2022, og med stor sandsynlighed være på toppen til mindst 2032. Store glas og dekantering et must. Serveres ved 14 grader.
Beskrivelse af vinen
Valdelacueva er fremstillet på druer fra 80-100 år gamle Tempranillo stokke. Vel at mærke stokke, der vokser på afsides skråninger i området omkring Aranda, hvor rødderne tvinges til at søge dybt efter næring og kun frembringer enkelte klaser pr. stok, der til gengæld er intens og koncentreret. Udbyttet er mellem 800-1500kg pr. HA. hvilket er mindre end 1/3 af normal produktion til store vine! Valdelacueva er stor vin, men med en indsmigrende profil, hvor tanninerne er søde og imødekommende. Næsen er bombastisk med sorte bær og kakao samt klare noter af fad, som er flot integreret.
I munden er Valdelacueva flot balanceret. Mørk frugt forrest, men nuancer af sød lakrids, kaffe, krydderier og vanilje fortsætter i en lang finish. Drikkemoden 2019 – 2030. Store glas, og dekantering 1 time inden servering. Anbefalet ved ca. 14 grader.