Domaine Feuillat Juillot

Terroir er et nøgleord

Feuillat Juillot ligger i Montagny i den sydlige del af Bourgogne og indehaves af Françoise Feullat Juillot. Hun er vokset op i Bourgogne, og har stået alene i spidsen for huset siden 2004. Terroir er et nøgleord i Bourgogne, og det er altafgørende at få druerne fra de rigtige parceller, hvilket Feuillat Juillot i den grad er begunstiget af.

Uhyrer rimelig prissætning

I kælderen er det helt klassisk Bourgogne produktion med lagring på primært brugte fade. Feuillat Juillot laver vine i flot balance med masser af karakter, som i øvrigt er uhyre rimelig prissat.

Besøg vingården

Vine fra Domaine Feuillat Juillot

Beskrivelse af vinen

Les Coeres refererer til navnet på marken, hvor druerne gror. 4 HA ØstSydøstvendt skråning på mergel og kalkrigt jord giver en dejlig aroma i næsen med masser af skæve noter og fornemmelse af noget helt specielt. Stokkene er plantet i henholdsvis 1940, 1989 og 1991. Alt høstes naturligvis manuelt og transporteres til kælderen i små kasser.

Les Coeres har en indbydende rig næse, hvor frugtnoter dominerer men også med en distinkt svovlfinesse, som kendetegner mange store vine fra Bourgogne. I munden en fyldig og fed vin med en flot og vedvarende finish. Serveres ved ca. 11-12 grader og oplev nuancerne folde sig ud.

Se vinpræsentation

Beskrivelse af vinen

Louis er navnet på den lille sydvendte parcel, der rangerer som toppen hos Feuillat Juillot. Plukket på 80 år gamle stokke, der vokser på kalkrigt jord, lagret delvist på nye egefade og i hele processen behandlet med den største opmærksomhed.

Louis er stor og potent Chardonnay. Fadlagringen er flot integreret, men fornemmes klart. Nuancer af fersken, aprikos og moden frugt i samspil med snert af vanilje. En dejlig smørfed Bourgogne med lagringspotentiale til 10 år i kælderen. Vi anbefaler at dekantere vinen inden servering v ca. 10-12 grader.

Se vinpræsentation

Brug for rådgivning?

Vi har solid erfaring i at lave løsninger, der giver samlet god værdi for den enkelte kunde. Det starter ikke med at vælge vinen. Det starter med at få et indtryk af hvilken profil din virksomhed har. Og hvilket signal I gerne vil levere. Hvem er målgruppen, og hvor modig kan vi være i valg af løsning. Giver det mere værdi at aflevere et par flasker rosé til sommer end rødvin til vinter? Vil magnum hvidvin overraske og skabe stor opmærksomhed? Eller skal det være en enkelt eksklusiv drikkemoden Barolo? Hvad vil den oplevede merværdi af en fed emballage være? Og kan vi med fordel planlægge 1-2 mdr. frem og dermed sikre helt andre muligheder på både emballage og logistik? Det behøver ikke være raketvidenskab at få mere værdi for samme budget. Vi har stor erfaring, og kender både de sjove løsninger, men også de mest normale faldgrupper. Rådgivning koster ikke noget – vi elsker nemlig at se vores kunder have succes.

Kontakt os