Terroir er et nøgleord
Feuillat Juillot ligger i Montagny i den sydlige del af Bourgogne og indehaves af Françoise Feullat Juillot. Hun er vokset op i Bourgogne, og har stået alene i spidsen for huset siden 2004. Terroir er et nøgleord i Bourgogne, og det er altafgørende at få druerne fra de rigtige parceller, hvilket Feuillat Juillot i den grad er begunstiget af.
Vine fra Domaine Feuillat Juillot
Beskrivelse af vinen
Les Coeres refererer til navnet på marken, hvor druerne gror. 4 HA Øst-Sydøstvendt skråning på mergel og kalkrigt jord giver en dejlig aroma i næsen med masser af skæve noter og fornemmelse af noget helt specielt. Stokkene er plantet i henholdsvis 1940, 1989 og 1991. Alt høstes naturligvis manuelt og transporteres til kælderen i små kasser.
Les Coeres har en indbydende rig næse, hvor frugtnoter dominerer men også med en distinkt svovlfinesse, som kendetegner mange store vine fra Bourgogne. I munden en fyldig og fed vin med en flot og vedvarende finish. Serveres ved ca. 10-12 grader og oplev nuancerne
folde sig ud.
Beskrivelse af vinen
Les Coeres refererer til navnet på marken, hvor druerne gror. 4 HA ØstSydøstvendt skråning på mergel og kalkrigt jord giver en dejlig aroma i næsen med masser af skæve noter og fornemmelse af noget helt specielt. Stokkene er plantet i henholdsvis 1940, 1989 og 1991. Alt høstes naturligvis manuelt og transporteres til kælderen i små kasser.
Les Coeres har en indbydende rig næse, hvor frugtnoter dominerer men også med en distinkt svovlfinesse, som kendetegner mange store vine fra Bourgogne. I munden en fyldig og fed vin med en flot og vedvarende finish. Serveres ved ca. 11-12 grader og oplev nuancerne folde sig ud.
Beskrivelse af vinen
Louis er navnet på den lille sydvendte parcel, der rangerer som toppen hos Feuillat Juillot. Plukket på 80 år gamle stokke, der vokser på kalkrigt jord, lagret delvist på nye egefade og i hele processen behandlet med den største opmærksomhed.
Louis er stor og potent Chardonnay. Fadlagringen er flot integreret, men fornemmes klart. Nuancer af fersken, aprikos og moden frugt i samspil med snert af vanilje. En dejlig smørfed Bourgogne med lagringspotentiale til 10 år i kælderen. Vi anbefaler at dekantere vinen inden servering v ca. 10-12 grader.