Willi Haag, Mosel, Tyskland

Beskrivelse af producent                          

Willi Haag er beliggende i et af Mosel områdets små perler, Brauneberg. Familien kan dokumentere vinproduktion mere end 500 år tilbage. I 1960erne delte de 2 brødre Fritz og Willi Haag sig op og producerede herefter i hver sit havn. Fællesnævneren var tårnhøj kvalitet fra de stejle skråninger omkring Mosel floden ved Brauneberg. I dag er Willi Haag overtaget af Marcus Haag, der står i spidsen for de 6,5 HA Rieslingplanter. Porteføljen går lige fra den ranke tørre ”Trocken” til de helt søde Beerenauslese fra Juffer-Sonnenuhr skråningen med skifer jordbund.

  

Riesling Feinherb

 

Beskrivelse af vin                                      

Riesling Feinherb angiver at vinen er halvtør. Den har dog et flot sødmefyldt touch, og vinen vil derfor egne sig såvel til friske salater, retter med skaldyr eller som en fantastisk terrassevin. Riesling er en fantastisk drue til at formidle det terroir, som druerne dyrkes i. Mosel området fremstiller nogle at verdens mest efterspurgte Riesling vine med en enorm karakter og personlighed. Inden for få meter på samme skråning kan der være markant forskel på udtrykket i druerne.

Willi Haags Riesling Feinherb har en fantastisk distinkt næse med beskidte noter af svovl og benzin, understøttet af flotte bærnoter. I munden er den ren, rank og indsmigrende, og den repræsenterer på fornemste vis Riesling druens status. 

Download vin præsentation

 

Riesling Spätlese Brauneberger Restposen

 

Beskrivelse af vin                                      

Riesling Spätlese fra Willi Haag er lavet på de stejle skråning ved Brauneberg. Spätlese angiver at druerne er sent høstet. Riesling druen er formidabel til at udtrykke præcis det karakteristika og de jordbundsforhold, der gør Mosel til et af verdens allerbedste hvidvinsområder, navnlig den legendariske Juffer-Sonnenuhr skråning. Vinen fra Marcus Haag er Riesling på højt niveau. Vinene er på én gang rene og klart nuancerede, men fortsat med masser af kant og distinkte noter af det unikke terroir.

Den høje mængde restsukker i Willi Haag Spätlese giver naturligt en sødlig vin, som vil ledsage mange desserter såvel som modne oste ikke mindst skimmeloste.                             

 

Download vin præsentation

 

Riesling Halbtrocken

 

Beskrivelse af vin                                      

Riesling Halbtrocken angiver at vinen er halvtør. Den har dog et lille sødmefyldt touch, og vinen vil derfor egne sig såvel til friske salater, retter med skaldyr eller som en fantastisk terrassevin. Riesling er en fantastisk drue til at formidle det terroir, som druerne dyrkes i. Mosel området fremstiller nogle at verdens mest efterspurgte Riesling vine med en enorm karakter og personlighed. Inden for få meter på samme skråning kan der være markant forskel på udtrykket i druerne.

Willi Haags Riesling Halbtrocken har en fantastisk distinkt næse med beskidte noter af svovl og benzin, understøttet af flotte bærnoter. I munden er den ren, rank og indsmigrende, og den repræsenterer på fornemste vis Riesling druens status. Årgang 2015 var et stort vinår for såvel Mosel området som Willi Haag.            

 

Riesling Trocken

 

Beskrivelse af vin                                      

Trocken defineres som tør, men reelt er vinen mere halvtør og derfor også imødekommende uden at være ledsager til f.eks. skaldyr eller fisk.
Riesling fra Mosels dygtige producenter er ikke uden grund blandt mange sommelierers favoritvine. Evnen til at fremstå mineralsk og ren i udtrykket er grundlæggende én af områdets store forcer. Ingen steder i verden er vinmarkerne så stejle som langs Mosel floden, og den unikke evne til at omfavne terroiret giver sig altså udtryk i aldeles fremragende vine.

Willi Haag Trocken produceres ikke i højt antal men kvaliteten er altid høj. Årgang 2017 var intet mindre end sublim, og gav druer på et virkelig flot niveau. Fremragende ledsager til f.eks. sushi.

 

Download vin præsentation