Willi Haag, Mosel, Tyskland

Beskrivelse af producent                          

Bodegas Lagar Isilla producerer kvalitetsvin i Ribera del Duero området, som i dag er Spaniens førende vindistrikt. Huset er familieejet og startede i 1995. Udover Bodegas Lagar Isilla, ejer familien også en særdeles velbesøgt restaurant i Arrandas bymidte. Dybt nede under restauranten findes en historisk vinkælder som stammer tilbage fra det 1500 århundrede. Selve produktionen af vinen foregår i den lille landsby La Vid, som ligger 18 km. fra Arranda. Her danner moderne produktionsfaciliteter rammen for de ca. 250.000 flasker, der årligt produceres på Bodegas Lagar Isilla. Filosofien er at holde produktionen på et niveau, hvor kvalitet altid skal være i højsædet og de bedste faciliteter skal danne rammen om produktionen. Familien har en uhyre ambitiøs tilgang til vinproduktionen. Ca. halvdelen af de 40 Ha er beplantet med stokke fra 60 til 95 år hvilket giver særdeles gode forudsætninger for intense vin på Tempranillo druen. Alt på Lagar Isilla høstes manuelt og selektering foregår på 2 borde, hvor først grovsorteringen af klaserne finder sted, og herefter bliver de enkelte druer nøje vurderet.  En møjsommelig og dyr affære, men medvirkende til at håndhæve det høje niveau år efter år.

 

Riesling QBA

 

Beskrivelse af vin                                      

Riesling fra Willi Haag er lavet på de stejle skråning ved Brauneberg. Riesling druen er formidabel til at udtrykke præcis det karakteristika og de jordbundsforhold, der gør Mosel til et af verdens allerbedste hvidvinsområder, navnlig den legendariske Juffer-Sonnenuhr skråning. Vinen fra Marcus Haag er Riesling på højt niveau. Vinene er på én gang rene og klart nuancerede, men fortsat med masser af kant og distinkte noter af det unikke terroir. Denne Riesling har et flot sødligt snit uden dog at være sød. Vinen er en helt oplagt ”hyggevin” men fungerer også glimrende til mange salater med et sødligt touch.
 

Download vin præsentation

 

 

Riesling Feinherb

 

Beskrivelse af vin                                      

Riesling Feinherb angiver at vinen er halvtør. Den har dog et flot sødmefyldt touch, og vinen vil derfor egne sig såvel til friske salater, retter med skaldyr eller som en fantastisk terrassevin. Riesling er en fantastisk drue til at formidle det terroir, som druerne dyrkes i. Mosel området fremstiller nogle at verdens mest efterspurgte Riesling vine med en enorm karakter og personlighed. Inden for få meter på samme skråning kan der være markant forskel på udtrykket i druerne.

Willi Haags Riesling Feinherb har en fantastisk distinkt næse med beskidte noter af svovl og benzin, understøttet af flotte bærnoter. I munden er den ren, rank og indsmigrende, og den repræsenterer på fornemste vis Riesling druens status. 

Download vin præsentation

 

Riesling Spätlese Brauneberger Restposen

 

Beskrivelse af vin                                      

Riesling Spätlese fra Willi Haag er lavet på de stejle skråning ved Brauneberg. Spätlese angiver at druerne er sent høstet. Riesling druen er formidabel til at udtrykke præcis det karakteristika og de jordbundsforhold, der gør Mosel til et af verdens allerbedste hvidvinsområder, navnlig den legendariske Juffer-Sonnenuhr skråning. Vinen fra Marcus Haag er Riesling på højt niveau. Vinene er på én gang rene og klart nuancerede, men fortsat med masser af kant og distinkte noter af det unikke terroir.

Den høje mængde restsukker i Willi Haag Spätlese giver naturligt en sødlig vin, som vil ledsage mange desserter såvel som modne oste ikke mindst skimmeloste.                             

 

Download vin præsentation

 

Riesling Halbtrocken

 

Beskrivelse af vin                                      

Riesling Halbtrocken angiver at vinen er halvtør. Den har dog et lille sødmefyldt touch, og vinen vil derfor egne sig såvel til friske salater, retter med skaldyr eller som en fantastisk terrassevin. Riesling er en fantastisk drue til at formidle det terroir, som druerne dyrkes i. Mosel området fremstiller nogle at verdens mest efterspurgte Riesling vine med en enorm karakter og personlighed. Inden for få meter på samme skråning kan der være markant forskel på udtrykket i druerne.

Willi Haags Riesling Halbtrocken har en fantastisk distinkt næse med beskidte noter af svovl og benzin, understøttet af flotte bærnoter. I munden er den ren, rank og indsmigrende, og den repræsenterer på fornemste vis Riesling druens status. Årgang 2015 var et stort vinår for såvel Mosel området som Willi Haag.                

 

Download vin præsentation