Valdrinal

Beskrivelse af producent                          

Valdrinal er en relativt ny producent i Ribera del Duero, men ambitionen om at lave vin fra øverste hylde fejler ikke noget. I Ribera del Dueros hjerte uden for Aranda, har Valdrinal 25 ha vinmarker plantet med Tempranillo. Selvom naturen får lov at styre slagets gang, overlades intet til tilfældighederne, og man arbejder med det mest moderne udstyr til at overvåge, at selve produktionen arter sig. Alle druer plukkes manuelt i små 15kg kasser. Enkeltvis selektion af druerne, nøje udvalgt barrique sammensætning fra flere end 10 producenter, primært franske, er blot eksempler på det ambitionsniveau, der sender Valdrinal højere og højere op på Riberas ranking.

 

 

SQR 2009

 

Beskrivelse af vin                                      

SQR 2009 er først og fremmest et fremragende glas vin. 100% Tempranillo fra 50 år gamle vinstokke med lavt udbytte. Produktionen er meget begrænset og holdes på max 10.000 flasker årligt – og kun i de årgange, hvor kvaliteten er i top. Dette er Tempranillo for fuld udrykning. Kontrolleret udrykning forstås. Masser af intensitet, dyb frugt og den slags vin, man smilende dufter til en hel aften. Naturligvis en lang og vedholdende finish, tanninerne afslører masser af lagringspotentiale, men de er ikke stramme. Drikkes på toppen nu frem til 2021 – mindst, men sikkert noget længere. Store glas og 14-15 grader, så vil den stå knivskarpt.

 

Download vin præsentation

 

Crianza tradition 2014

 

Beskrivelse af vin                                      

Crianza tradition 2014 er en fremragende vin lavet på 100% Tempranillo også kaldet Tinta Fina. Vinen lagres 12 mrd. på franske barriques, hvilket udvikler en flot kompleks, men let drikkelig Crianza. Det er Ribera del Duero Crianza som vi elsker den i Danmark. Intens i næsen. Dominans af moden frugt og anelser fra fadlagringen. En fin sødme og så i øvrigt den helt unikke” Ribera del Duero Appel”, som har potentiale til en del år i kæl deren, men samtidig også drikkes fremragende som ung vin. 2014 var et outstanding godt år i Ribera del Duero, og Valdrinal har formået at lave en virkelig flot og velbalanceret Crianza. Nydes v. 15 grader i store glas.

 

Download vin præsentation

 

Reserva 2010 fra Valdrina

 

Beskrivelse af vin                                      

Reserva 2010 fra Valdrinal er høstet fra 30 år gamle vinstokke i det meget attraktive område omkring Aranda. Resultatet er en lækker Reserva i meget flot balance med de flotte karaktaristika, der kendetegner Ribera del Duero. Flot fadintegration men fortsat med respekt for det fremragende druemateriale Valdrinal har til rådighed. I næsen krydderier, moden frugt og kaffe. I munden dominerer frugten og tanninerne afslører en vin med masser af potentiale til på langs i kælderen. Årgang 2010 var vakte såvel glæde som ærgrelse i Ribera del Duero. Glæde fordi udbyttet var fremragende – tæt på optimalt. Desværre ødelagde hagl en stor del af høsten, hvorfor de fleste producenter kun opnåede halvdelen af det normale udbytte. Drik Valdrinal Reserva 2010 af store glas v. 14-15 grader.

 

Download vin præsentation