Milénico, Ribera del Duero, Spanien

Beskrivelse af producent                          

Milénico er beliggende i hjertet af Ribera del Duero i området omkring Pesquera, hvor verdensberømte vingårde som Vega Sicilia og Dominio de Pingus for alvor har sat området på verdenskortet. Milénico ejer egne marker og har en kompromisløs tilgang til vinproduktion. Ingen brug af sprøjtemidler, og en stor ”grøn høst” sikrer et uhyre lavt udbytte fra de 6 små parceller med Tempranillo druer, der i den grad udtrykker det unikke terroir, som skråningerne ved Duero floden er så berømt for. Det væsentligste i vinproduktion er ubetinget et solidt råmateriale, og her har Milénico et fremragende udgangspunkt for at lave stor vin. Markerne har været i familiens eje i generationer, og tidligere har man solgt druerne til omkringliggende producenter. Ambitionerne til egen vinproduktion er imidlertid store, og en ny spiller med meget højt til loftet har for alvor meldt sig på scenen i Ribera del Duero.

 

Milénico

 

Beskrivelse af vin                                      

Signaturvinen hos Milénico og genstand for enorm opmærksomhed.

Lavt udbytte fra de op til 100 år gamle vinstokke på de sydvendte skråninger. Alt sorteret manuelt således kun de allerbedste druer klarer selekteringen. Lagret på nye franske barriques i 22 mdr. inden flaskelagring.

Milénico 2013 er stor Tempranillo, som bekender kulør så snart den hældes i glasset. En umiskendelig dyb og nuanceret næse, hvor chokolade, modne bær, læder, krydderier, kakao og vanilje bomber løs. I munden er Milénico fløjlsblød og elegant, men fine tanniner afslører også en vin, der har et stort gemmepotentiale i kælderen. Årgang 2013 kan drikkes med stor fornøjelse nu og frem til 2025, men sikkert mange år mere. 

Download vin præsentation

 

Dos Mundos

 

Beskrivelse af vin                                      

Milénico arbejder ikke inden for de normale Crianza og Reserva termer. Man foretrækker at have frie hænder, og gå i præcis den retning vinen tillader uden at være bundet af overordnede retningslinjer.

Dos Mundos understreger præcis det udtryk, der har gjort Tempranillo så eftertragtet. Ungdommelig frugt og 12 mdr på barrique. Den skyder, og den skyder med skarpt. Masser af intens frugt i næsen. Klassiske noter af kakao, mørke bær, snert af vanilje og krydderier. Dos Mundos 2014 blev tappet på flaske i maj 2016, og den vil præstere på topniveau mindst frem til 2021 men sikkert længere.

Tempranillo tager sig specielt godt ud lidt køligere end mange andre vine. Server vinen ved 14-15 grader og oplev hvordan frugten vil stå knivskarpt, allerhelst i et stort Riedel Syrah eller Tempranillo glas.

Download vin præsentation

 

Valdepila

 

Beskrivelse af vin                                      

Valdepila 2015 kunne være taget ud af drejebogen til succesfulde Tempranillo vine. Hentet fra sydvendte skråninger tæt på Duero floden og med et enormt lavt udbytte på 3500 kg pr. ha. Alt høstet manuelt i små 15kg kasser, håndsorteret ad 2 omgange og 12 mdr. fadlagring på både nye og brugte barrique. Med andre ord, opskriften på stor, men stadig let drikkelig Tempranillo fra Ribera del Duero.

Valdepila er et enormt lækkert glas Tempranillo, der har fået stor opmærksomhed i hele processen. 2015 leverede på højt niveau i Ribera del Duero, og en beskeden mængde nedbør tvang rødderne til at søge dybt efter næring, hvilket giver vine med masser af karakter.

Det er klassisk Tempranillo i både næse og mund – men det er stor Tempranillo, og det fungerer fremragende. Holder let i kælderen til 2023, men smag løbende. 14-15 grader og store glas.

Download vin præsentation