Matarromera

Beskrivelse af producent                          

Matarromera er en legendarisk producent i Ribera del Duero, som efterhånden har spredt sine aktiviteter til flere vingårde såvel i Ribera del Duero men også i andre regioner. Prestigebrandet og øverst i familie hierarkiet vil dog altid være ”Matarromera”, som repræsenterer den klassiske stil med 100 % Tempranillo fra nogle af de bedste plots i regionen.
 
Hos Matarromera er terroir et nøgleord. Nuvel, man har naturligvis state of the art udstyr til at sikre, at vinen udvikler sig optimalt, ligesom selekteringen af barriques er en nærmest videnskabelig proces. Men fundamentet for prestigevinene med det legendariske Matarromera logo på flaskerne, vil altid være druernes unikke kvalitet. Matarromera er med i det absolut ypperste felt af producenter i Ribera del Duero. Husets Crianza starter kvalitetsmæssigt f.eks. hvor mange andre producenters prestigevine slutter.

 

Matarromera Crianza 2014

 

Beskrivelse af vin                                      

Matarromera Crianza 2014 er det officielle flagskib for Matarromera og det endda selvom huset også har kultvine fra nogle af Ribera del Dueroes dyreste kult enkeltmarker. Druer fra i alt 6 parceller benyttes Matarromera Crianza, alle beliggende mere end 700 meter over havets overflade. Udbyttet er uhyre lavt, og Matarromera Crianza er på alle måder én af de bedste Crianza vine i hele distriktet. 2014 var generelt et fremragende år i Ribera del Duero, og naturligvis også hos Matarromera. Et generøst glas med et bombardement af nuancer i næsen, hvor moden frugt og velintegreret fad står forrest. I munden er vinen kompleks, intens og byder på en dejlig lang behagelig finish. Matarromera Crianza er indbegrebet af stor Tempranillo fra Ribera del Duero og selvom vinen vil holde sig flot i mange år, bør man ikke snyde sig for løbende at teste en flaske. Den er nemlig hamrende lækker også som ung. Store glas og 14-15 grader.

 

Download vin præsentation

 

Matarromeras Grand Reserva 2011

 

Beskrivelse af vin                                      

Matarromeras egen beskrivelse af Grand Reserva 2011 er ganske rammende ”forkælet”. Druer fra nogle af Riberas bedste parceller, uhyre lavt udbytte på 2500 kg / ha, 24 mdr. lagring på de bedste franske og amerikanske barriques efterfulgt af 36 mdr. lagring på flaske. Det er i deres terminologi en forkælet vin, og man kan vel også kalde de heldige, der får lov at smage vinen for forkælet. Vinen er selvsagt uhyre kompleks. Årgang 2011 var helt overordnet et godt år i Ribera del Duero, og når man giver en vin så meget opmærksomhed, som Grand Reserva fra Matarromera, så bliver resultatet også fremragende. Hæld på karaffel 1-2 timer før servering i store glas og drik v. 14.15 grader.

 

Download vin præsentation

 

Pago de las Solanas

 

Beskrivelse af vin                                      

Pago de las Solanas er en ikonisk enkeltmark i Valbuena i Ribera del Duero. Matarromera frigiver kun vinen i de allerbedste år. Således erman sprunget fra 2001 til 2010 og vinen produceres i sølle 3000 flasker. Alt er naturligvis høstet og sorteret nøje i hånden, og der er uden diskussion tale om én af Ribera del Dueros mest eksklusive vine overhovedet. Det er naturligvis dyb og sofistikeret Tempranillo fra sin bedste side. Pago de Solanas har fået maksimal opmærksomhed fra start til slut og fortjener således det samme, når vinen skal nydes.

 

Download vin præsentation

 

 

Matarromera Reserva 2013

 

Beskrivelse af vin                                      

Matarromera Reserva er først og fremmest et utroligt lækkert glas vin. Og det er egentlig ganske logisk, når man tager den enorme opmærksomhed til selv den mindste detalje med i betragtning. 3 meget attraktive enkeltmarker lægger druer til Matarromera Reserva. Udbyttet holdes på et uhørt niveau på 2.500 kg / ha, hvilket kun efterlader få klaser på hver vinstok. Og således er hver eneste proces optimeret i bestræbelserne på at få den bedst mulige most ned i flaskerne. Matarromera Reserva er klassisk flot og meget stilren. Det er Ribera del Duero, hvor tanninerne er flot tøjlet og pakket ind i en enorm koncentration af bær og moden frugt. Store glas et absolut must og decanter gerne 1-2 timer før servering.

 
Download vin præsentation

 

 

Matarromera Verdejo

 

Beskrivelse af vin                                      

I Ribera del Duero er Tempranillo den altdominerende drue til de store røde vine, og på samme måde er Verdejo den altdominerende drue til de hvide vine i Rueda distriktet. Matarromeras prestige Verdejo kommer fra en ganske lille parcel på under 10 ha. Kun 3.600 flasker blev tappet i årgang 2015, som i øvrigt viste sig fra sin bedste side. Rueda området er kendetegnet ved et barsk tørt miljø for vinstokkene, hvorfor rødderne tvinges til at søge dybere efter næring. Verdejo fremstår derfor ofte med masser af kant og karakter. Og når Verdejo druen, der er ganske mild, kombineres med gæring på barrique, så bliver resultatet en flot og kompleks som i tilfældet med Matarromeras Verdejo. En prestige hvidvin, serveres ved 6-8 grader.

 

Download vin præsentation

 

Rento 2011

 

Beskrivelse af vin                                      

Rento 2011 er en seriøs konkurrent til de vine, der sætter standarden. Rygraden er 100% Tempranillo, udbyttet er på 5000 kg / ha, og der gives maksimal opmærksomhed i hele processen. Stilmæssigt er Rento moderne og behagelig med den dybe frugtsødme, flot tøjlede tanniner og et velintegreret fadprogram. Den lægger sig på linje med en lang række af Riberas kultvine, og netop den imødekommende stil, der er drikkevenligt fra frigivelse har gjort Ribera del Duero til et af verdens mest hypede vinområder. I næsen dyb flot og kompleks. Bærnoterne står først men også lakrids og blæk fornemmes. I munden en lang flot finish, der understøtter den indbydende næse. Decantér vinen før serving på store glas v. 14-15 grader.

 

Download vin præsentation

 

Rento 2014

 

Beskrivelse af vin                                      

Rento 2014 repræsenterer et fremragende vinår i Ribera del Duero. Rygraden er 100% Tempranillo, udbyttet er på 5000 kg / ha, og der gives maksimal opmærksomhed i hele processen.
Stilmæssigt er Rento moderne og behagelig med den dybe frugtsødme, flot tøjlede tanniner og et velintegreret fadprogram. Den lægger sig på linje med en lang række af Riberas kultvine, og netop den imødekommende stil, der er drikkevenligt fra frigivelse har gjort Ribera del Duero til et af verdens mest hypede vinområder.
I næsen dyb flot og kompleks. Bærnoterne står først men også lakrids og blæk fornemmes. I munden en lang flot finish, der understøtter den indbydende næse. Decantér vinen før serving på store glas v. 14-15 grader.

 

Download vin præsentation