Bodegas Dehesa de los Canonigos, Ribera del Duero

Beskrivelse af producent                          

Dehesa de los Canonigos er beliggende i hjertet af Ribera del Duero. Ikke langt fra Pesquera og med så prominente naboer som Vega Sicilia og Hacienda Monasterio. I mange år var Dehesa de los Canonigos fast leverandør til netop Vega Sicilia, men for ca. 25 år siden besluttede familien Sanz selv at producere vin. Det gør de nu med stor succes på 3. generation, og Bodegaen ledes i dag af søskendeparret Iván og Belén. Ivan er ansvarlig for den generelle drift, mens Belén er én af Spaniens skarpeste kvindelige ønologer. Og man må sige at råmaterialet, som Belén har at arbejde med er i orden. Netop derfor er filosofien på Dehesa de los Canonigos at lave ærlig vin, hvor frugten får lov at dominere i forening med den rette fadlagring. Iván og Belén har begge en kompromisløs tilgang til vinproduktionen, og det gennemsyrer hele Bodegaen at kun det bedste får lov at blive frigivet fra Dehesa de los Canonigos.

 

 

Crianza 2014

 

Beskrivelse af vin                                      

Årgang 2014 repræsenterer noget af det største i Ribera del Dueroes historie. Et sublimt år, hvor kvaliteten i druerne virkelig toppede, og anmelderne har stået i kø for at lovprise årgangen. Hos Dehesa de Los Canonigos var man overordentlig tilfreds med hele porteføljen, men måske især med Crianza 2014, som uden diskussion er husets bedste Crianza til dato.

Næsen er fyldt med dyb lækker frugt, noter af vanilje, træ, kakao og en anelse krydderier. I munden er det fortsat den flotte frugt, der dominerer. De klassiske chokolade og kakaonoter i Tempranillo druen findes naturligvis, men forvent at blive tæppebombet med nuancer på den helt rigtige måde. Der er masser af potentiale, men vi synes, den skal drikkes ung. Så af med proppen, køl til 14-15 grader og frem med de store Tempranillo glas. Den er ramt spot on!

 

Download vin præsentation

 

Reserva Solideo

 

Beskrivelse af vin                                      

Årgang 2009 var i Ribera del Duero et meget stort vin år, ikke mindst hos Dehesa de los Canonigos.

Reserva Solideo er lavet på nogle af Bodegaens bedste stokke, og ambitionerne er tårnhøje. Stilen er umiskendelig Ribera og Tempranillo når det er bedst. Solideo, som i øvrigt betyder ”kalot”, er yderst koncentreret i både næse og mund. Det er vin med struktur og tanniner, og lagringspotentialet synes åbenlyst. Vinen vil dog også være drikkeklar nu, og vi anbefaler derfor at omhælde vinen på karaffel 2 timer før servering i store glas. God fornøjelse.

 

Download vin præsentation

 

Seleccion Especial

 

Beskrivelse af vin                                      

Årgang 2010 var i Ribera del Duero et meget stort vin år, og man taler allerede om 2009-2010-2011 som legendariske.

Dehesa de los Canonigos frigiver hvert år et meget begrænset antal flasker Seleccion Especial, som kun tappes på magnum flasker. Seleccion Especial 2010 er dyb og intens. Frugten dominerer og her er klare noter af især lakrids og kakao. Årgang 2010 vil have potentiale til mindst 10 års lagring, og magnum flasken fordrer generelt en bedre lagring. Vi er dog af den overbevisning, at Tempranillo har en unik evne til at fremstå helt overdådig som ung, så vent ikke for længe. Oplevelsen er stor allerede nu.

 

Download vin præsentation