Bodegas Lagar Isilla SA, Ribera del Duero, Spanien

Beskrivelse af producent                          

Bodegas Lagar Isilla producerer kvalitetsvin i Ribera del Duero området, som i dag er Spaniens førende vindistrikt. Huset er familieejet og startede i 1995. Udover Bodegas Lagar Isilla, ejer familien også en særdeles velbesøgt restaurant i Arrandas bymidte. Dybt nede under restauranten findes en historisk vinkælder som stammer tilbage fra det 1500 århundrede. Selve produktionen af vinen foregår i den lille landsby La Vid, som ligger 18 km. fra Arranda. Her danner moderne produktionsfaciliteter rammen for de ca. 250.000 flasker, der årligt produceres på Bodegas Lagar Isilla. Filosofien er at holde produktionen på et niveau, hvor kvalitet altid skal være i højsædet og de bedste faciliteter skal danne rammen om produktionen. Familien har en uhyre ambitiøs tilgang til vinproduktionen. Ca. halvdelen af de 40 Ha er beplantet med stokke fra 60 til 95 år hvilket giver særdeles gode forudsætninger for intense vin på Tempranillo druen. Alt på Lagar Isilla høstes manuelt og selektering foregår på 2 borde, hvor først grovsorteringen af klaserne finder sted, og herefter bliver de enkelte druer nøje vurderet.  En møjsommelig og dyr affære, men medvirkende til at håndhæve det høje niveau år efter år.

 

El Lagar Isilla "Gastacion" 9 meses en barrique

 

Beskrivelse af vin                                      

Lagar Isilla 9 meses ”Gestacion”, kaldes også ”graviditetsvinen” qua de 9 måneders fadlagring.  Vinen laves på Tempranillo stokke på mellem 60 og 80 år. Produktionen er begrænset til sølle 5.968 flasker i årgang 2011 hvilket understreger at Lagar Isilla frem for alt satser på høj kvalitet. I næsen er Gestacion intens og imødekommende. Den relativt unge vin byder på masser af modne bær ligesom krydderier og noter af brændt træ samt vanilje er genkendelige. I munden er den flæsket, flot balanceret med søde tanniner og vedholdende. Noter af kakao, bær, kaffe og chokolade åbner sig flot. Gestacion har potentiale til et langt liv men de flotte frugtegenskaber gør, at vinen absolut er velegnet til at blive drukket allerede nu.

 

Download vin præsentation

 

El Lagar Isilla Crianza

 

Beskrivelse af vin                                      

Lagar Isilla Crianza er lavet på Tempranillo druer, som kommer fra området omkring Aranda, hvor i øvrigt også druer til Pingus dyrkes.

Det er herlig vin, der definerer præcis hvorfor Ribera del Duero er blevet så populært. Dyb vin fra et godt druemateriale. Frugten får lov at dominere, men fadlagringen spiller stadig en vigtig rolle i lagringen. I næsen dybe modne frugtnuancer, og snert af træ og vanilje.

 

Download vin præsentation

 

El Lagar de Isilla Reserva

 

Beskrivelse af vin                                      

Lagar Isilla Reserva er lavet på Tempranillo druer, som kommer fra mellem 60 og 80 år gamle vinstokke. Det er en intens, fløjlsblød og ren vin på én gang. Næsen er bombardement af bær, vanilje, chokolade, peber, kanel og læder. I munden er vinen indledningsvis elegant og blød. Herefter åbner vinen for en sand eksplosion af nuancer med de sorte modne bær i centrum, men klare noter af krydderier takket være de franske egefade. Lang og vedholdende eftersmag. Årgang 2011 var intet mindre en fremragende i Ribera del Duero, og Lagar Isilla har præsteret en vin i absolut topklasse. 2011 er drikkeklar nu, men der er masser af potentiale til lagring.

Download vin præsentation

 

El Lagar Isilla Vendimia Seleccionada

 

Beskrivelse af vin                                      

Vendimia Seleccionada eller ”de udvalgte årgange” laves kun i de årgange kvaliteten er helt i top. Alt plukkes manuelt i 15 kg. kasser. I årgang 2009 blev produktionen på beskedne 4.185 flasker, og der er tale om en yderst intens og dyb vin. Farven er ren og dybrød med et kirsebærskær. Næsen er kompleks med aromaer fra sorte modne bær, kakao og balsamiske noter takket være de franske egefade. I munden byder VS på en sand eksplosion af nuancer. Pakket ind i en meget afbalanceret vin finder man noter af modne frugter, kaffe, mint og karamel. Det er en full-body vin med stor personlighed i perfekt balance. 

 

Download vin præsentation