La Fiorita, Montalcino, Toscana

Beskrivelse af producent                          

La Fiorita er beliggende i én af verdens mest berømte vinbyer, Montalcino i Toscana. Her findes i alt ca. 220 Brunello producenter, hvoraf ca. 150 betragtes som seriøse heriblandt naturligvis La Fiorita.

Sangiovese markerne ligger på den vestlige side af Montalcino bjerget, og kodeordet for La Fiorita er ”terrorir”. Her søger man vinens sjæl og særegne karakteristika for at frembringe en unik vin. Missionen er derfor dels, at vinen skal udtrykke naturens påvirkning på netop den skråning, der lægger vinstokke til La Fiorita Brunello, men mindst lige så vigtigt, at vinen altid skal imponere og give en stor oplevelse til den, der åbner vin fra La Fiorita. Ambitionerne er nemlig tårnhøje.

 

La Fiorita Brunello di Montalcino

Beskrivelse af vin                                      

Brunello di Montalcino betyder ”den lille brune fra Montalcino. Vinen laves udelukkede på Sangiovese druen, og der er særdeles strenge regler for produktion, lagring osv. Høsten hos La Fiorita foregår normalt i den sidste del af september. Gæringen kontrolleres og temperaturen overstiger aldrig 28gr. Skindet får lov at være med i fermenteringen i ca. 15 dage, og fjernes herefter. Den gærede most hældes på en blanding af 1. og 2. gangs 5 HL fade. Før vinen tappes på flaske til yderligere lagring, bliver den hældt på ståltanke i 8 mrd. Brunello di Montalcino er i sandhed én af de vine i verden, der er bedst egnet til mange års lagring. Således også La Fioritas. Årgang 2008 er generelt et rigtigt fint år i Montalcino og absolut over gennemsnittet. Efter de store årgange 2006 og 2007 valgte La Fiorita ikke at frigive Riserva i 2008. I stedet brugte man druerne i den alm. Brunello, og det er tydeligt, at La Fiorita 2008 byder på noget ekstraordinært. Nuancerne står knivskarpt og er flot integreret i en stadig kraftfuld og intens Brunello. Noget af det absolut bedste vi har smagt i årgang 2008, og den er tilmed drikkemoden nu, og det skal den nok forblive de næste 5-7 år, men sikkert endnu længere.

 

Download vin præsentation

 

La Fiorita Brunello di Montalcino

Beskrivelse af vin                                                               

Brunello di Montalcino betyder ”den lille brune fra Montalcino. Vinen laves udelukkede på Sangiovese druen, og der er særdeles strenge regler for produktion, lagring osv. Høsten hos La Fiorita foregår normalt i den sidste del af september. Gæringen kontrolleres og temperaturen overstiger aldrig 28gr. Skindet får lov at være med i fermenteringen i ca. 15 dage, og fjernes herefter. Den gærede most hældes på en blanding af 1. og 2. gangs 5 HL fade. Før vinen tappes på flaske til yderligere lagring, bliver den hældt på ståltanke i 8 mrd.

I Montalcino taler man om 5 store årgange i et århundrede. 2006 betragtes som et af disse, og det er ubetinget vin med enormt lagringspotentiale. Stort set alt gik op i en højere enhed i 2006. La Fiorita Brunello Riserva er uhyre kompleks vin med alle de klassiske karakteristika i enorm balance. Drik af kæmpe glas og dekanter i god tid inden. Eller vent 5 år og få din bedste Brunello oplevelse nogensinde.

 

Download vin præsentation

 

Brunello 2010

Beskrivelse af producent

La Fiorita er beliggende i én af verdens mest berømte vinbyer, Montalcino i Toscana. Her findes i alt ca. 220 Brunello producenter, hvoraf ca. 150 betragtes som seriøse heriblandt naturligvis La Fiorita.

Sangiovese markerne ligger på den vestlige side af Montalcino bjerget, og kodeordet for La Fiorita er ”terrorir”. Her søger man vinens sjæl og særegne karakteristika for at frembringe en unik vin. Missionen er derfor dels, at vinen skal udtrykke naturens påvirkning på netop den skråning, der lægger vinstokke til La Fiorita Brunello, men mindst lige så vigtigt, at vinen altid skal imponere og give en stor oplevelse til den, der åbner vin fra La Fiorita. Ambitionerne er nemlig tårnhøje.

 

Beskrivelse af vin

Brunello di Montalcino betyder ”den lille brune fra Montalcino. Vinen laves udelukkede på Sangiovese druen, og der er særdeles strenge regler for produktion, lagring osv. Høsten hos La Fiorita foregår normalt i den sidste del af september. Gæringen kontrolleres og temperaturen overstiger aldrig 28gr. Skindet får lov at være med i fermenteringen i ca. 15 dage, og fjernes herefter. Den gærede most hældes på en blanding af 1. og 2. gangs 5 HL fade. Før vinen tappes på flaske til yderligere lagring, bliver den hældt på ståltanke i 8 mrd. Brunello di Montalcino er i sandhed én af de vine i verden, der er bedst egnet til mange års lagring. Således også La Fioritas.

Årgang 2010 betegnes allerede nu blandt de største nogensinde. Alt gik ganske enkelt op i en højere enhed, og anmeldere har stået i kø for at rose årgangen til skyerne. La Fiorita frigav ikke Riserva, men har brugt al den gode most i den alm. Brunello. Dette er stor vin i en stor årgang. Potentialet rækker let til 15 år i kælderen, men sikkert endnu længere.

 

Download vin præsentation

 

 

 

Brunello di Montalcino

Beskrivelse af vin                                                               

Brunello di Montalcino betyder ”den lille brune fra Montalcino. Vinen laves udelukkede på Sangiovese druen, og der er særdeles strenge regler for produktion, lagring osv. Høsten hos La Fiorita foregår normalt i den sidste del af september. Gæringen kontrolleres og temperaturen overstiger aldrig 28gr. Skindet får lov at være med i fermenteringen i ca. 15 dage, og fjernes herefter. Den gærede most hældes på en blanding af 1. og 2. gangs 5 HL fade. Før vinen tappes på flaske til yderligere lagring, bliver den hældt på ståltanke i 8 mrd. Brunello di Montalcino er i sandhed én af de vine i verden, der er bedst egnet til mange års lagring. Årgang 2006 var fremragende og omtales allerede nu, som én af de 5 største årgange i de sidste 100 år. Såvel i næse som mund er La Fiorita Riserva yderst kompleks, og notér især hint af chokolade og tobak pakket ind i delikate friske frugtnoter.

 

Download vin præsentation

 

Brunello di Montalcino Riserva

Beskrivelse af vin                                                               

Brunello di Montalcino betyder ”den lille brune fra Montalcino. Vinen laves udelukkede på Sangiovese druen, og der er særdeles strenge regler for produktion, lagring osv. Høsten hos La Fiorita foregår normalt i den sidste del af september. Gæringen kontrolleres og temperaturen overstiger aldrig 28gr. Skindet får lov at være med i fermenteringen i ca. 15 dage, og fjernes herefter. Den gærede most hældes på en blanding af 1. og 2. gangs 5 HL fade. Før vinen tappes på flaske til yderligere lagring, bliver den hældt på ståltanke i 8 mrd. Brunello di Montalcino er i sandhed én af de vine i verden, der er bedst egnet til mange års lagring. Årgang 2007 var fremragende og fremstår allerede nu drikkeklar og knivskarp. Såvel i næse som mund er La Fiorita Riserva yderst kompleks, og notér især hint af chokolade og tobak pakket ind i delikate friske frugtnoter.

 

Download vin præsentation

 

Brunello 2009

Beskrivelse af vin                                                               

Brunello di Montalcino betyder ”den lille brune fra Montalcino. Vinen laves udelukkede på Sangiovese druen, og der er særdeles strenge regler for produktion, lagring osv. Høsten hos La Fiorita foregår normalt i den sidste del af september. Gæringen kontrolleres og temperaturen overstiger aldrig 28gr. Skindet får lov at være med i fermenteringen i ca. 15 dage, og fjernes herefter. Den gærede most hældes på en blanding af 1. og 2. gangs 5 HL fade. Før vinen tappes på flaske til yderligere lagring, bliver den hældt på ståltanke i 8 mrd. Brunello di Montalcino er i sandhed én af de vine i verden, der er bedst egnet til mange års lagring. Således også La Fioritas. Årgang 2009 er venlig imødekommende. Vinen har udviklet sig ganske hurtigt og er drikkemoden nu. La Fiorita har ikke frigivet en Riserva Brunello i årgang 2009, men i stedet brugt alle druerne, der normalt bruges i Riserva til ”alm” Brunello.

 

Download vin præsentation