Castello di Spessa Spumante Perte Brut 2012

Beskrivelse af producent

Castello di Spessa er beliggende i det nordøstlige Italien i Friuli området. Generelt anses Friuli for det bedste område til hvidvinsproduktion i hele Italien, men her er også fremragende betingelser for dyrkning af store røde vine. Klimaet er ideelt, og jordbundsforhold med grus, ler og sandsten giver nogle flotte vine, hvor aromaerne er utrolig nuancerede. Slottet er idyllisk som få steder i verden, og det var bl.a. her at den italienske charmør Casanova slog sine folder om foråret. Under slottet findes en dyb fascinerende kælder, og under 2. verdenskrig var slottet besat af tyskerne, som lavede base i netop her. Der er således masser af historie knyttet til Castello di Spessa, og der er garanti for en mental opladning efter et par overnatninger på slottet. Det kan varmt anbefales. I øvrigt er slottet omringet af Castello di Spessa Golf & Country Club.

 

Beskrivelse af vin                                      

Perte Brut fra Castello di Spessa er et forrygende godt glas Spumante lavet på Ribolla Gialla druen, som primært dyrkes i Friuli. Vinen er frisk og indbydende, og den er i perfekt balance. Det er en fantastisk all round Spumante, som sagtens kan drikkes uden tilbehør men også er et ideelt match til mange lette retter. Flasken er virkelig elegant, og matcher derfor indholdet perfekt.

 

Download vin præsentation

 

 

Conte di Spessa 2005

Conte di Spessa er flagskibet, og det er en uhyre kompromisløs tilgang til fremstilling af vinen. Alt høstes i hånden, vinen lagrer 24 mrd. på nye franske egefade og den frigives først når Castello di Spessa mener, at den er helt klar. Der er tale om en særdeles dyb vin med intens bouquet. Næsen fyldes med søde krydderier, kakao og læder. I munden er Conte di Spessa i flot balance og tøjler de 15,5% alkohol særdeles elegant. Vilde bær, chokolade og tobaksnoter træder frem, og i baggrunden fornemmes vanilje og fadets krydderier. Masser af bløde tanniner afslutter den lange finish.

Download vin præsentation